Piulada
Escalada

Via Esperó del Vent a la paret de la Font Freda al Montsec d'Ares


Divendres 14 d'Abril del 2006

Via molt guapa amb un traçat molt lògic, amb un ambient sensacional ja que es troba en un punt estratègic i elevat i a més no està gens massificat com la veïna Terradets.
Són 300 metres d'escalada treballosa, semiequipada amb burins ,claus i ponts de roca.Anirem doncs ben carregats això si, friends fins al 3, micros(aliens), tascons, bagues llargues i 4 claus(V mitjana , V gran,universal mitjà i gran).Alguna reunió ha de reforçar-se.Els quatre primers llargs són els més continus però no ens podem relaxar fins al final(a l'acabar en la feixa).Grau màxim és sobre un 6c (o A1) i obligat V+ però amb algun pas de ganxo sinó serà un 6a.L’horari que vem fer nosaltres anat bastant lents va ser de quasi 8h, suposo que anat bé pot ser en unes 6h.
L'ascens a la via el vem realitzar desde la corba tancada en forma de paella de la pista que atravessa part del Monsec d'Ares i que passa sota de les parets dels Puntals d’Ager i St.Miquel i vàrem tardar uns 40 min fins a peu de via (marcada amb les inicials EV).
El descens és més llarg (1’30 min) ja que desde la feixa on acaba la via sortim cap a l’esquerra per al cap de poc trobar una canal a la dreta que ens durà a una feixa superior on continuarem cap a l’esquerra i pujant una bona estona per l’aresta (amb unes vistes sensacionals de Regina , els Pirineus i la flora verge de l’isolat indret) fins a passar l’altura de la corba on tenim el cotxe on trobarem una camí de baixada per una canal a estones pedregosa).
Per més info:
jordirenom@mesvilaweb.cat


+ 18 anys
L'Oriol al 4rt llarg (6a+) amb el fons el Peladet

L'Oriol al 4rt llarg (6a+) amb el fons el Peladet

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.