Piulada
Escalada

Escalada a Andorra


Pito i Núrec | Diumenge 31 de Juliol del 2022

Teníem pendents un parell de vies a Andorra, l'esperó N del pic de Ribuls i l'esperó Doppelmayr. Dues vies de caràcter molt diferent, però les dues molt recomanables. Dissabte sortim de l'estació d'esquí de Grau Roig i enfilem cap a la base de l'esperó N del pic de Ribuls. La via m'ha agradat molt. L'he trobat molt bona. Escalada pirinenca, amb ambient, roca boníssima, equipació justa i un grau assequible per gaudir de valent. Molt recomanable. L'aproximació no és especialment llarga i hem fet una excursió circular pel circ dels Pessons. Una jornada molt complerta.

L'endemà anem a l'esperó Doppelmayr. Una jornada tranquila comparada amb la del dia anterior. Una caragolada. Però ja se sap que passa quan vas amb la mentalitat de fer una caragolada. Que els caragols te'ls acaben fotent pel cul amb la closca i tot. Per començar, el que havia de ser una aproximació curteta es converteix amb una aproximació més aviat llargueta. Resulta que la carretera que puja a les pistes està tallada de 08:30 a 17:30 i només podem accedir a la Coma amb telefèric. El preu del telefèric és de 16 euros anar i tornar, i com que som unes rates decidim pujar a peu. Quan arribem a peu de via veiem uns parabolts i li fotem. Cagada! El primer llarg que hauria de ser de IV+ ja comença a ser més picantó, amb unes sortidetes que et jugues rebentar-te l'esquena. No anem bé, aquesta via no és l'esperó Doppelmayr. No quadra. Veig un tasconet amb un maillon just abans d'un pas exposat i penso que algú li ha passat el mateix. Rapelo del tasconet amb el cul tan apretat que no hi caben els bigotis d'una gamba. Per sort, el maillon aguanta...Tornem a analitzar la situació. Ens separem de la paret, fem les coses ben fetes i, efectivament, la via queda més a l'esquerra. Per fi comencem a escalar l'esperó, però una mica estressats. El que havia de ser un dia de plaisir... És el que passa quan vas en plan de fer una caragolada. Sempre passa el mateix! Acabes pringant més que quan vas concentrat a fer una via de més compromís. Total, que acabem fent la via. Molt guapa, però molt curta. Hem fet dues de les vies més populars d'Andorra. La primera diuen que és la més maca del principat, i m'ho crec. La segona, perfecte per a completar un cap de setmana al país dels Pirineus. 


+ 1 any
Circ dels Pessons

Circ dels Pessons

Esperó N pic de Ribuls

Esperó N pic de Ribuls

Núrec al tercer i magnífic llarg

Núrec al tercer i magnífic llarg

Núrec

Núrec

Sortint a l'aresta final

Sortint a l'aresta final

Pic de Ribuls

Pic de Ribuls

Últim llarg abans del rappel

Últim llarg abans del rappel

Pito i Núrec

Pito i Núrec

Rappel

Rappel

Montmalu´s

Montmalu´s

Esperó Doppelmayr

Esperó Doppelmayr

Balma d'Arcalís

Balma d'Arcalís

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.