Piulada
Alta muntanya

La bretxa Peyta


Diumenge 8 de Juliol del 2018

La idea era pujar al Besiberri Nord des del refugi de la Restanca per la Bretxa Peyta. Segons la guia de l'Agustí Jolís era un recorregut normal, encara que ara sembla no es repeteixi massa.

El dissabte a la tarda pugem des d'Arties a la Restanca, i ja ens arreplega la tempesta de la tarda. Arribem molls al refugi que està petat de gent.

L'endemà al matí encara queden núvols però tirem endavant. Com sol passar als refugis de les travesses populars, només separar-te de la ruta fa que no trobis pràcticament ningú.

Voregem l'estany de mar, que amb tanta aigua (i l'ús que en fan els de la central) està pleníssim. De moment ha escampat. A l'entrada de l'estany cal remuntar a l'estanyol de l'Aubaga de Mar i d'allà anar a buscar la bretxa.

Aquí ja trobem neu continua i ens hem de calçar els grampons, perquè hi ha una bona pala per arribar a la canal que du a la bretxa. La canal no té neu, és una tartera força inestable. Arribem on hi havia l'antic refugi bivac i baixem uns metres. A l'altra banda hi ha moltíssima neu. Flanquegem per sota la cresta de nou amb grampons, i quan arribem a la petita esplanada que hi ha quan cal intentar el cim decidim que ho deixem córrer. S'ha fet tard i hi ha massa neu per l'experiència i material que portem el grup.

Fem un mos, remuntem la bretxa i desfem el camí. Sortint de l'estany de mar ens arreplega la tempesta. No para fins que fa una estona que som a l'aparcament ben xops.

Sortida feta per Ramon Costa, Rafel Gómez, Rafel Redondo, Xavi Ribot, Joan Vila i Lluís Pujol.


+ 5 anys
El refugi de la Restanca. foto: Rafel Redondo

El refugi de la Restanca. foto: Rafel Redondo

El Besiberri des de l'estany de Mar. Foto Rafel Redondo

El Besiberri des de l'estany de Mar. Foto Rafel Redondo

La bretxa Peyta i l'estany Tort d'en Rius al fons. Foto Rafel Redondo

La bretxa Peyta i l'estany Tort d'en Rius al fons. Foto Rafel Redondo

El Besiberri Nord. Foto Lluís

El Besiberri Nord. Foto Lluís

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.