Piulada
Esquí de muntanya

Gran Tuc de Colomers


Dimecres 21 de Març del 2018

Dissabte comencem la ruta a l'Estany de Llebreta (1.600mts), sobre Boi. Calcem esquis direcció al Refugi de l'Estany LLong (1.980mts). La meteo promet un temps variable amb una finestra de bon temps diumenge al matí però avui dissabte el cel es d'un gris plom . Arribats al refugi ens posem a dinar i al cap de poc a fora comença a nevar. Es encara migdia i preveient una tarda llarga dins el reduït refugi uns quants ens traiem la mandra de sobre i decidim tot i la nevada arribar-nos fins al Coll del Portarró (2.425mts). Mentre pugem el cel a estones va aclarint-se deixant-nos gaudir dels cims que ens envolten. El retorn al refu es sobre neu pols acabada de caure que ens fa brillar els ullets i sentir-nos capaços de llençar-nos per qualsevol lloc.
L'endemà el dia es lleva rúfol i torna a nevar. Esmorzem i després del caos de posar a punt el material, calcem esquis i davallem pel camí del bosc fins a creuar el torrent. Enfilem la Costera de Contraix obrint traça sobre un bon tou de neu i de fet el comentari general es que fa forces temporades que no en veiem tanta.
Anem guanyant alçada i la finestra de bon temps no acabem de trobar-la per enlloc. Arribats als contraforts sota l'estany de Contraix el pendent es torna valent i la pala està molt carregada. Ahir, parlant amb el guarda ja ens va apuntar que aquest era un dels punts on calia estar atents per la gran quantitat de neu acumulada. De primer la creuem per baix mantenint la distancia entre nosaltres i després comencem a remuntar-la buscant la protecció d'algun rocam gros. Fent ziga-zages pugem fins els 2.400mts on vist el temps, la nul•la visibilitat cap al cim i l'exposició en la que ens trobem decidim que ja en tenim prou.
Fora pells i amb les primeres lliscades ja comencem a gaudir d'una neu fantàstica. Com mes desfem el camí mes xalem com a criatures muntanya avall. Parem a fer un mos i veient que es prou d'hora, no costa gaire posar-nos d'acord per tornar a tirar a munt, re... per poder tornar a gaudir de la baixada. Aquest cop però i conduits implacablement per la Mireia arribarem encara mes amunt sota l'estany de Contraix, cap a la cota dels 2.500.
Tot i no petjar el cim, ha estat una molt bona esquiada en un entorn fantàstic i amb un patac de neu dels que costa de veure, compartint dos dies de bona muntanya amb el Jordi Cabanes, la Tamara Mata, l'Ernest Rojo, la Mireia Martinez, el Cesar Armengod, la Nuria Gomez, la Marta Borras, el Quim Balaguer, l'Alfred Mitjans, l'Eduard Villares, el Xavi Gil , el Quim Carreras, el Pep Ulldemolins, el Pep Montes i el Fede Casanovas.


+ 6 anys
sortint de L'estany de Llebreta

sortint de L'estany de Llebreta

Aiguestortes

Aiguestortes

Arribant al Refu de l'Estany Llong

Arribant al Refu de l'Estany Llong

pujant pels costers de Contraix

pujant pels costers de Contraix

Les condicions no acompanyen per tirar amunt

Les condicions no acompanyen per tirar amunt

una llambregada de sol

una llambregada de sol

la recompensa

la recompensa

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.