Piulada
BTT

Montclar i Serra de Cadiretes


Dilluns 19 de Febrer del 2018

5a sortida de Btt.
El MONTCLAR i SERRA DE CADIRETES


Iniciem la ruta a LLAGOSTERA per dirigir-nos cap a l’espai d'interès natural del MASSÍS DE CADIRETES, una gran area de terreny granític i bosc mediterrani situat arran de mar entre Lloret, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols.
Amb uns primers kms d'escalfament sobre el traçat de l'antic carrilet Girona - Sant Feliu i després per bones pistes amb algun tram exigent ens arribarem al petit veïnat de SOLIUS. Avui el dia es tapat, una boira humida ho envolta tot i el sol no ens vindrà n'hi ha saludar. Continuarem guanyant alçada per pistes i corriols a fregà del rocam dels Carcaixells fins als peus del Montclar on decidim de continuar per pista, ja que la idea inicial preveia pujar per un lloc impossible. Arribats al Coll del Ceps i en vista de la boirada que ho tapa deixem l'ascens al cim per un dia mes clar.
Amb un curt tram on toca remolcar bicis ens arribem fins al Coll dels Escorpins punt d'inici d'un llarguíssim tram trialeru vers SANT FELI DE GUÍXOLS on entrarem per la vall de Mascanada i gaudirem d'una visita turística inesperada al Museu del Rat Panat. Lloc insòlit on n'hi hagin. (recomanable)
Marxarem de Sant Feliu pel darrera del Monestir cap el camí de les Penyes arran de mar amb trams de corriols i bones vistes sobre els penya-segats després d'haver degustat unes garoines acompanyades de musclos i una bona paella al Nou Casino de la Constancia (s.c.). Continuem per corriols i pistes rodadores, sempre en mig d'un paisatge d'alzines sureres que ens acosten a SANT GRAU D'ARDENYA per encarar la darrera pujada fins al PUIG DE SES CADIRETES (519mts). Avanç però haurem fet parada i escalada a la Pedra Sobre Altre, una conjunt de rocs en un fantàstic equilibri al que no podem deixar d'enfilar-nos-hi.
La darrera part de la ruta ja de baixada serà un continu i trepidant anar perdent metres a l'hora que el dia també va perden llum. Corriolillus, pistes ràpides i finalment la llera del torrent amb trams divertidíssims i exigents ens acosten a Llagostera on hi arribem amb els frontals ja encesos.
La ruta ens ha quedat prou be, amb un total de 58km i 1400mts de desnivell i sobre tot ens han quedat ganes de repetir-la un dia amb millor temps per gaudir de les bones vistes i d'aquests entorn de bosc i roques tant particular arran de mar farcit de corriols i pistes per inventar rutes sense parar.
I hem anat la Carme, la Marta , el Quim, el Jaume, el Jordi Sancho, l'Eduard i el Fede
El track el teniu penjat al Wikilog : https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/montclar-i-serra-de-cadiretes-22751247


+ 6 anys
Sortida des de Llagostera

Sortida des de Llagostera

Remontant cap al Montclar

Remontant cap al Montclar

Cap a Sant Feliu de Guixols

Cap a Sant Feliu de Guixols

Museu

Museu

El Josep l'anima i guia del seu museu

El Josep l'anima i guia del seu museu

un tast de Garoines arran de mar

un tast de Garoines arran de mar

Pedra sobre altre

Pedra sobre altre

El Puig de ses Cadiretes, un mirador excepcional.

El Puig de ses Cadiretes, un mirador excepcional.

L'equip d'elit del CEB

L'equip d'elit del CEB

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.