Piulada
BTT

10a sortida cicle BTT - VOLTA A LA SERRA D'ENSIJA -


Dimecres 31 de Maig del 2017

Arrenquem de l'aparcament sota el Santuari de Queralt a Berga i pel camí dels Bons Homes anem entrant per pistes en mig de boscos de pi direcció a la vall de Peguera on trobem les primeres rampes dures, que ens fan posar el peu a terra mes sovint del que voldríem.
El camí continua ara mes estret i pedregós, que fa difícil la feina de fer rodar la bicicleta. Passem per una magnifica fageda i un bon tram va per les restes del talús usat pel tramvia de les antigues mines de les Graus.
Arribats al poble abandonat de Peguera, parem a fer un mos i regalar-nos la vista amb els prats verds. Continuarem per rampes força dures fins al Bac de Fumanya, i per pistes amples fins al coll del mateix nom on entrarem en un senderó que resseguint la part baixa de la muralla granítica dels Cingles de Conangle ens la farà travessar pel seu punt mes dèbil i situar-nos a Vallcebre.
Allà, la calor del dia, la duresa del terreny i mes estones a peu del que hauríem volgut fan forat en l'ànim del grup i es produeixen desercions. Els que aguantem, quedem recompensats tot i el dur esforç per arribar-nos a l'ermita de Santa Magdalena i després fins a la carena dels Cingles de Vallcebre, quant acabem gaudint d'una estona ciclant al fil de la cinglera disfrutant com enanos.
Fem nit a l'Alberg de la Rectoria, al poble de Vallcebre. (Sap greu, però quedaré curt explicant lo be que ens han tractat) el sopar digne d'un restaurant de categoria, les habitacions molt confortables i l'esmorzar ...... impagable. Aneu-hi.
L'endemà arranca sense manies amb el 10% de desnivell dins el mateix poble arribant la part mes dura fins al 20% sostingut, per sort asfaltat, fins al Coll de Pradell, segons diuen el mes dur de Catalunya, (SIC). Aquí la vista que se'ns obre cap al Pedraforca es magnífica i per una pista de bon rodar arribarem fins al Coll del Portet (1828 mts) punt mes alt de la ruta quasi a tocar del cim de la Gallina Pelada.
Per pista a voltes amb pendents molts drets i amb pujades i baixades constants passem a tocar de la Gran Paret del Ferrús. Les punxades també ens acompanyen i tot plegat fa que les hores avancin però els kms no tant. Al migdia ja som a la Plana de Llinars (910 mts) des don iniciem la darrera pujada cap al Pla de Campllong on retrem homenatge al Pi de les tres Branques. Sols ens queda arribar al cotxe i tot aprofitant el pendent a favor acabem llançats sense manies volant sobre l'asfalt.
Bona ciclada i bona companyia de la Carme, l'Enri, la Mireia, l'Angel, el Manel, el David, el Doctor Font, l'Eduard, El Pep, el Jordi, el Pere, el Cesar, el Xavier i el Fede


+ 6 anys
Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.