Piulada
BTT

6a sortida cicle btt - El Cabrerès


Dilluns 6 de Març del 2017

La previsió, com tantes altres vegades, no augurava re de bo, però la nostra insubmissió ens ha acabat premiant amb un ciclada molt singular pel Cabrerès .
Fins les 10 del matí no traiem ni el nas del "baretu" dels Hostalets d'en Bas, el nostre aixoplug des que em arribat, però tant bon punt ha deixat de ploure tot el grup ens activem.
Deixem els Hostalets enfilant la carretera privada de La Coromina, un forta pujada encimentada (sort d'això) que sense treva i en uns 4,5km ens fa remuntar uns 500mts de desnivell fins a Falgars d'en Bas. El cel es va obrint mica en mica i entre les boires podem gaudir dels espadats que acabem de pujar i que cauen a plom a la Vall d'en Bas, mentre al fons s'ens va obrint el Pirineu ben nevat.
Continuarem pujant pel GR-2 que ens apropa al Coll de Bram, just sota Cabrera, primer rodant entre bassals i fang i mes amunt sobre la neu que ha caigut durant la nit i que en la part final de la pujada al Santuari ja serà d'un gruix de prop de 3 dits. Un cop a dalt, a 1300mts, la imatge del Santuari embolcallat per la neu i la boira l'hi dona un aire d'alta muntanya "molt hivernal".
Però aquesta imatge, després d'unes llesques de pa amb tomàquet i botifarra, amb un bon porro de vi, ja no la trobarem quant sortim del Santuari. El temps ha canviat com un mitjó i on fa una estona hi havia boires i fred, ara hi trobem unes vistes immenses i un sol de tarda amb una llum impagable.
Tant es així que decidim seguir per la carena, tot fen el pas de l'Osca, i..... PILLEM. Avui no podrem completar la ruta. Al Cabrerès si adaptem mes bé les cabres que no pas les bicis. La sortida per la carena de Cabrera amb desgrimpades inacabables se'ns fa llarga i hem de deixar la visita a la fageda de la Grevolosa per a una altre ocasió.
Des del Coll del Vidrié, retornem cap a la Casanova dels Racons fins a recuperar el GR-2 que ens menarà amb una ràpida baixada fins a Falgars d'en Bas, on el fred ja es comença a fer notar i per la pista de La Colomina baixarem fins als Hostalets.
Una bona ciclada entre fagedes, amb una primera part amb boires, fang i neu per acabar amb una tarda especialment lluminosa tot i que molt freda i amb ganes de tornar-hi per completar la ruta que avui s'ha quedat amb uns 33km i 1200mts de desnivell positiu.
I tot això amb la bona companyia de la Núria, la Marta, la Carme, el Quim, el Xavier, el Pere, el Martí, el Jordi, el Manel, el Jaume, l'Eduard i el Fede.
Fotos del Manel Garcia i el Pere Bernat


+ 7 anys
Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.