Piulada
Esquí de muntanya

ALTA RUTA. Panticosa-Marcadau-Vignemale.


Dissabte 26 de Març del 2016

Itinerari:
Sortim del refugi Casa de Piedra de Panticosa i remuntem els llacs de Bachimaña, pugem el Pic Nord de la Muga (2655 m) i passem a la vall de Marcadau pel port homònim. Descens fins el refugi Wallon on pernoctem.
Remuntem la vall d’Arratille, coll Arratille i coll de Mulets per deixar-nos lliscar per la vall de Gaube fins el refugi d’Oulettes. Aquí ens recreem amb una de les imatges més exemplars dels Pirineus, la cara nord del circ de Gaube amb un grup de pics de noms mítics, i la Pique Longue com a punt culminant. Ens motiva especialment evolucionar entre tanta elegància.
Pugem l’Hourquette d’Ossoue i passem prop del refugi de Bayssellance. Entrem a la glacera d’Ossoue i la remuntem integrament fins el circ final, on ens decidim per pujar el Cerbillona (3247 m) cim inèdit per tots nosaltres. Descens fins el refugi d’Oulettes pel mateix itinerari.
El dia següent tornem a creuar el coll de Mulets, per baixar per la capçalera del riu Ara fins la vall de Batanes. Aquí girem cap el coll de Brazato i pugem el Pic de Baciás (2760m), un magnífic mirador de 360º que ens deixa amb els ulls fitant una per una totes les muntanyes que se’ns mostren. Algunes ja les hem pujat, d’altres les tenim pendents ... les admirem totes. Baixem per l’itinerari d’hivern fins a Panticosa.
Alguns de nosaltres, no tenien prou i amb un dia extra, van retornar pel coll Letrero i els llacs de Bramatuero i Bachimaña, pernoctant al refugi.
Mireia, Mónica, Cárdenas, Justicia, Perico i Cèsar.


Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.