Piulada
BTT

Pel Pla d'Urgell en bici


Dimecres 13 de Maig del 2015

El Pla d’Urgell és òptim per fer bones passejades en bicicleta aptes per totes les edats. El Canal d’Urgell i les seves quatre sèquies permeten fer múltiples combinacions que enllacen el pobles de la comarca i els de les comarques veïnes (Les Garrigues, l’Urgell, La Segarra). Una de les particularitats d’aquests itineraris és que ,de vegades, circulen pels “camins de banqueta” que són els estrets caminets que segueixen els canals i sèquies entre els plataners que amb les seves arrels fan les parets del propi canal..
Resseguint els canals també es poden veure les obres hidràuliques que hi ha al llarg del seu curs (comportes, salts d’aigua esglaonats, centrals hidràuliques, etc.). El paisatge pla és ple d’hortes i camps de fruiters ben regats pels canals. Tot plegat en fan unes excursions fàcils, agradables i tan llargues/curtes com es vulgui.
A Mollerussa hi ha un bon centre interpretatiu dels canals d’Urgell (Casa del Canal) on tenen molta informació de tot tipus.
Nosaltres vam fer dos itineraris circulars:
-El de la 3a Sèquia sortint de Mollerussa i passant per Vilanova de Bellpuig i Golmés
-El de la 4a sèquia de Juneda a Les Borges Blanques.
Si cal triar-ne un, millor el segon, sortint del Parc de Banqueta de Juneda.
Són bons camins per pedalar amb nens!
Lydia Rabascall i Joan Talarn


+ 8 anys
Camí de banqueta

Camí de banqueta

Paisatge agrícola

Paisatge agrícola

Obres hidràuliques

Obres hidràuliques

Vells camins i velles bicis

Vells camins i velles bicis

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.