Piulada
Senderisme

VISITA AL POU DE GLAÇ DE CANYAMARS


Divendres 27 de Març del 2015

VISITA AL POU DE GLAÇ DE CANYAMARS
CLIMENTS. Excursió núm. 73, El Maresme
Dates: divendres 27 març 2015
VISITA HISTÒRICA AL POU DE GLAÇ DE DOSRIUS-CANYAMARS

Es tracte d'un antic pou de gel del segles XVII-XVIII, recuperat de l'oblid històric, on els blocs de glaç emmagatzemats durant l'hivern eren transportats a l'estiu al port de Mataró per ser embarcats a les costes andaluses de Càdiz.
L'Ajuntament de Dosrius tingué cura de la seva recuperació fa pocs anys, atès que la majoria d'aquests pous, freqüents als voltants de la serralada de marina i serra del litoral, han estat oblidats, malmesos o destruïts de forma irrecuparable.
L'autorització de la visita, per part de l'Ajuntament, inclou l'acompanyament d'un guia que narra la història d'aquest pou i el seu entorn hidrològic del qual en forma part.

És el testimoni més proper, restaurat, que tenim al Maresme, recomenat sense reserves als coneixedors dels nostre entorn. S'hi pot entrar a peu pla, per tant no hi problema per entrar-hi inclús els infants.

Tots: Enric, M.Rosa, Alejandro, Teresa, Jaume, Conxita, Xavier, Neus D, Teixi, Neus, Llorenç, Joan O, Manel S, Jordi S, Esther, Begoña, Santi i la guia del municipi Maica.

Jaume Suñol


+ 8 anys
Entrada del gel

Entrada del gel

entrada principal

entrada principal

costat sud

costat sud

segon pis

segon pis

Bassa recolectora del glaç

Bassa recolectora del glaç

vista general

vista general

eines recuperades

eines recuperades

exuberants `platans a tota la vall

exuberants `platans a tota la vall

prop del pou

prop del pou

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.