Piulada
Esquí de muntanya

Volta al Tossau de Mar (2751 m)


Diumenge 15 de Febrer del 2015

Dissabte: Sortim de la boca sud del túnel de Viella (Espitau de Vielha 1650 m) amb els esquís als peus. Remuntem la vall de Conangles fins el coll de Conangles, mil metres més amunt. Ens deixem caure per pales i algun divertit tub fins el Lac Tort de Rius, on tornem a posar pells i remuntem fins la bretxa del Estanh dera Colhada (2598 m). D’aquí, per una aresta aèria i molt alpina, i amb grampons i piolet, arribem al Tossau de Mar. De la bretxa tornem a calçar esquís, i volent-nos estalviar la volta pel llac de Mar, fem alguna marrada extra per arribar al refugi de la Restanca. Temps i neu excel•lents.
Diumenge: Sortim nevant del refugi i amb poca visibilitat. Decidim tornar per la llarga Vall de Rius. La remuntem fins el Port de Rius (2336 m), i fem un descens per neu fresca- humida fins l’Espitau de Vielha.
Mónica, José Mª, Perico i Cèsar.


vall de Conangles

vall de Conangles

Cóth de Conangles

Cóth de Conangles

Canals del Tuc des Estanhets

Canals del Tuc des Estanhets

Al fons: Montardo i SªTumeneia

Al fons: Montardo i SªTumeneia

Aresta Tossau de Mar.-

Aresta Tossau de Mar.-

Refugi Restanca

Refugi Restanca

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.