Piulada
Excursionisme CEB

Volta a la serra d'Ensija


Dilluns 21 de Juliol del 2014

El passat diumenge vam anar a fer la volta a la Serra d'Ensija seguint la ressenya que hi ha a: www.rutaspirineos.org/rutas/gallina-pelada-por-peguera

Cal anar a Fígols (Berguedà) i després a Sant Corneli. Es deixa el cotxe a la Creu de Fumanya. L'itinerari d'uns 700 m de desnivell passa per llocs preciosos com : poble abandonat de Peguera, Masia del Ferrús, per sota de la immensa paret de la Gallina Pelada, Cim de la Roca Blanca, Cim de la Gallina Pelada, Refugi d’Ensija, Pla de les Tores. La volta s’acaba baixant per un torrent fins als cotxes. Temps efectiu sense parades: unes 5 hores.

Va ser espectacular veure la florida de les Corones de Rei (Saxifraga longifolia) que hi havia al peu de la Roca Gran. Aquestes plantes floreixen només un cop a la seva vida i la part baixa de la paret n'estava plena

Com que l’ultima baixada pel torrent és molt poc interessant, potser seria millor allargar més la volta anant a la Creu de Ferro (http://pakocrestas.com/pako-tresc/creu-ferro-serrat-dels-bous/) i d’allà baixar al Centre d’interpretació de les Petjades de Dinosaures de Fumanya, encara que llavors s’allargarà la sortida en una hora més aproximadament . i caldrà fer uns 2 km per carretera fins al cotxes.

Vam anar-hi: Martí Muntanyà, Albert Font, Joan Talarn


+ 9 anys
Poble abandonat de Peguera

Poble abandonat de Peguera

Paret de la Gallina Pelada

Paret de la Gallina Pelada

Pujant per Les Llosanques

Pujant per Les Llosanques

La Cara Sur del Pedra

La Cara Sur del Pedra

Pels plans de dalt de la Serra

Pels plans de dalt de la Serra

Corona de rei ben florida

Corona de rei ben florida

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.