Piulada
Excursionisme CEB

MONTSERRAT- La Foradada d'Agulles


Divendres 9 de Maig del 2014

MONTSERRAT

LA FORADADA D'AGULLES
Excursió núm 65 CLIMENTS
9 maig 2014

La Foradada de la regió d'Agulles es tracte d'un fenòmen geològic ocasionat per un desplaçament del sector del serrat de La Cadireta, on el primer bloc del mateix serrat es decantà, en els seus inicis, cap a llevant fins a quedar encastat
amb el bloc del costat. La seva base no es va moure però tot el pes de l'agulla quedà descansant al bloc del costat, quedant una obertura triangular excepcional a la part baixa que li quedà el nom de La Foradada, ja que dóna la impresió d'un forat a la muntanya visible fàcilment des de molts quilòmetres a la llunyania, tant des de llevant com de ponent. La seva visita és obligada per a tots aquells que busquen l'espectacularitat de la muntanya de Montserrat.
Des de Can Massana s'arriba als peus de la Cadireta amb poc menys d'una hora, a la que haurem d'afegir mitja hora més fins dalt al forat.
S'hi pot pujar amb canalla entre 10 i 12 anys, sempre que extremem les precaucions i un control constant.
La seva petitesa vista des de lluny, es converteix en una immensa catedral quan ens trobem a dintre.
Participants: Santi, J.Oliveras, Joan, Jaume, Esther, M Rosa, Enric, Teixi, Alejandro, Josefina, Neus, Xavi. Jordi, Cristina. (també la Naima, en Yako i l'Esquitx)
Fotos: J.Serra, J.Teixi.

Jaume Suñol



La Cadireta

La Cadireta

el Trau

el Trau

interior trau

interior trau

també i caben els gossos

també i caben els gossos

paret d'Agulles

paret d'Agulles

Sant Pau Vell

Sant Pau Vell

Els Climents

Els Climents

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.