Piulada
Senderisme

PEGUERA (Berguedà)


Divendres 25 d'Octubre del 2013

PEGUERA
Excursió núm. 60 dels CLIMENTS
25 octubre de 2013
La Vall de Peguera del Berguedà, al municipi de Fígols, està sent qüestionada
per una possible transformació urbanística a mans d'un magnat àrab que ha adquirid el territori del poble de Peguera.
Abans que l'acció urbana comenci hem considerat oportú organitzar una excursió per aquest paradís bucòlic, que fins ara ha estat un redós, amagat i protegit entre la serra d'Encija i els Rasos de Peguera. La seva formació orogràfica convergeix amb itineraris procedents de Vallcebre, de Fígols, del refugi Casanova de les Garrigues i de l'estació dels Rasos de Peguera. Qualsevol d'aquestes rutes és interessant, però molt recomenable és la que surt del refugi Casanova i recorre el camí de l'antic tren miner i les mines de carbó de Les Graus, GR107. La ruta més fàcil és la que prové de Fígols ja que la carretera passa molt a prop del poble i permet escollir la llargada de l'itinerari segons les necessitats, tant si anem amb canalla com amb gent caminadora.

Un cop al poble hi ha l'oportunitat de pujar al Roc de Peguera (fàcil però amb precaució), que dona espectacularitat a aquest sector, on una vegada hi hagi instal•lat el possible repetidor tal vegada estigui vedada la seva ascensió.
Excel•lent paratge fotogràfic on les vaques són els únics habitants del poble, i que mantenen la sobirania d'un passat tranquil ramader i miner, que possiblement mai més tornarem a veure.
L'itinerari escollit d'aquesta sortida és circular: Fígols, Creu de Fumanya, entrada normal al poble de Peguera pels safaretjos, Ermita de St. Miquel, els Planells, Cap del Grau i Creu de Fumanya. Volta completa al territori del Peguera. La tardor coloreja aquest paisatge extraordinari.
Tots: J.Oliveras, Alejandro, Teresa, Conxita, Jordi, Valentí, Isabel, Enric, M.Rosa, Neus, Xavi, Esther, Teixi, Jaume.
Fotos: Joan Oliveras, Alejandro Escudero

Jaume Suñol


+ 10 anys
Cami de Peguera

Cami de Peguera

Font de Cal Coix

Font de Cal Coix

Arribant a Peguera

Arribant a Peguera

Peguera

Peguera

Sant Miquel de Peguera

Sant Miquel de Peguera

Peguera al fons

Peguera al fons

Mirador de Vallcebre

Mirador de Vallcebre

Cingles de Vallcebre

Cingles de Vallcebre

Els Climents

Els Climents

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.