Piulada
Escalada

Via Estasen al Pedraforca


Diumenge 11 d'Agost del 2013

El passat 11 d’agost, la Maria i en Gerard (que es complauen, amb aquesta piada, de fer la seva primera aparició a l’espai web del CEB) van fer la via Estasen, a la cara nord del Pedraforca. No podem dir res que no s’hagi dit i repetit ja sobre aquesta magnífica via: lògica, elegant, sempre buscant el camí més fàcil i evident (que, a més, està indicat amb marques verdes). Això no vol dir, però, que no calgui parar atenció a cada pas ja que les opcions, sovint, són múltiples, i això pot fer que ens embarquem fàcilment. Nosaltres, per si de cas, vam llegir-nos fins a la nàusea totes les ressenyes que vam trobar a Internet. Tot i així, més d’una reunió la vam haver d’improvisar sobretot a partir del preciós flanqueig del quart llarg: la dificultat disminueix, però tot plegat també es torna menys clar (o almenys així ens ho va semblar a nosaltres).

No està de més recordar, altra vegada, que cal anar amb molt de compte amb la caiguda de pedres. També cal fixar-se molt amb l’aproximació, força perdedora si no us coneixeu la zona (per sort, la placa inclinada on comença la via es veu pràcticament des del refu). El descens, finalment, és del tot penós (malgrat que el camí equipat del Calderer és molt divertit i entretingut) per culpa d’una tartera que, amb el pas dels anys i amb la indiscriminada massificació que ha patit el Pedraforca, es troba pràcticament pelada (fins i tot hi està creixent l’herba en alguns llocs!). En qualsevol cas, res no podria desmerèixer una via com aquesta, que et porta, pels racons i els passos més inimaginables, al bell mig d’una paret immensa, majestuosa, impressionant.


+ 10 anys
Espectacular flanqueig

Espectacular flanqueig

La Maria a la setena reunió

La Maria a la setena reunió

Cara nord del Pedraforca

Cara nord del Pedraforca

Cim del Calderer

Cim del Calderer

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.