Piulada
Excursionisme CEB

Estanys i Vall d'Àrreu


Divendres 16 d'Agost del 2013

Fa uns anys, el projecte d'ampliació de l'estació d'esquí de Baqueira va donar fama a la vall d'Àrreu com un dels valors pirinencs que calia protegir.
Aprofitant uns dies pel Pallars Sobirà, vam fer una excursió per visitar-los.
El més factible és deixar el cotxe a la carretera abans d'arribar al Port de la Bonaigua, en un petit aparcament (2000 m aprox.)que hi ha passat el de la vall de Gerber. Un camínet en forta pujada al principi i molt ben fitat puja cap a l'estany del Muntanyó. Abans es passa per l'estany Pedó, amb una gran mullera producte del rebliment de l'estany original.
Des del magnífic estany del Muntanyó (2200), una empinada tartera ens porta a un petit coll per saltar cap a la Vall d'Àrreu i els estanys de Gabarrea i del Rosari d'Àrreu.
L'estany del Muntanyó i el del Rosari d'Àrreu són de fons calcari, al contrari de la majoria dels demés que són granítics. Això fa que la flora hi sigui diferent i tenen una alt valor ecològic.
Una magnífica excursió per uns entorns privilegiats que encara esperen una adequada protecció legislativa dins del Parc Natural de l?alt Pirineu.
Cal comptar unes 3 hores des del cotxe fins a l'estany del Rosari d'Àrreu, i algunes més si us deixeu encantar pel magnífic paisatge.

Lydia Rabascall i Joan Talarn


+ 10 anys
Estany del Muntanyó

Estany del Muntanyó

Vall d'Àrreu i estanys de Garbea i Rosari

Vall d'Àrreu i estanys de Garbea i Rosari

Estany de Pudo i mulleres

Estany de Pudo i mulleres

Al fons el Besiberris

Al fons el Besiberris

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.