Piulada
Excursionisme CEB

ELS EMPEDRATS DEL BERGUEDÀ


Divendres 28 de Juny del 2013

ELS EMPEDRATS DEL BERGUEDÀ


"Climents", divendres 28 juny 2013
Per arribar al refugi Sant Jordi del Moixeró pel cantó sud,
podrem fer-ho des de Gréixer passant per Coll d'Escriu
o també des de l'Hostalet de Gisclareny, endinsant-nos pels
Empedrats. Aquest darrer itinerari presenta un desnivell més
sobtat mentre que el primer, amb més giravolts, és més llarg
però menys fatigós.
Per descomptat que si voleu aventura el més recomanable
són els Empedrats. Travessareu diverses vegades el riu que
solca l'engorjat del torrent de la Font del Faig. Sucareu les
xiruques potser més d'una vegada i quedareu encantats amb
la cascada de la part alta d'aquest magnífic congost. Tant a
l'estiu com a l'hivern la quantitat d'aigua sempre és la mateixa,
això permet fer us de les mateixes pedres que faciliten els
passos clau i anar guanyant el desnivell fins que la vall
s'eixampla sobtadament, desapareix el congost i el camí emprèn
forta pujada fins al Refugi Sant Jordi i segueix al Coll de Pendís,
en cas voler arribar a la Cerdanya.

Des que comencem l'itinerari fins adentrar-nos en el congost
passarem per un magnific bosc que serà el preludi d'aquesta
curta però molt ben trobada ruta del Berguedà. Al final del bosc,
trobarem encara l'espectacle captivador dels bullidors de la llet,
on una surgència al mig de la paret fa brollar l'aigua amb tanta
força que li dóna aquest nom característic.
Assist. S. Cebrian. Begoña, A.Escudero, T.Vila, E.Font, M.R.Ferrer,
Esther B., J.Oliveras, J.Suñol, F.Ros, N.Dunés, X. Ferrándiz.
Conxita Herrero.



+ 10 anys
El Bullidor de la LLet

El Bullidor de la LLet

Els Climents

Els Climents

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.