Piulada
Excursionisme CEB

SALT DE SALGUEDA-Cascada del molí


Divendres 8 de Febrer del 2013

GRUP CLIMENTS
Excursió núm. 56

EL SALT DE SALGUEDA
Cascada del Molí (Osona)

Aquest Grup, obert a tots els socis del Centre, ha realitzat més de 70 sortides, totes diferents, encara que només les 56 últimes han estat referenciades i registrades amb fitxes que es lliuren als assistents. Les fitxes sobrants passen a la Biblioteca del Centre per a poder ser consultades. Les excursions al nostre país són inesgotables i aquesta vegada varem optar per fer una coneguda sortida d'estiu en una època hivernal, tota vegada que aquest any les baixes temperatures oferien nous horitzons per a un mateix itinerari conegut: La Cascada del Molí de Vidrà.
Una sortida fàcil, senzilla, sense complicacions i amb un itinerari circular, sortint de Vidrà direcció sud vers el Rec del Cap del Coll, donant la volta per la cascada del Molí i retorn en per la pista que provenint de Sant Pere de Torelló retorna a Vidrà. En èpoques de forta glaçada la cascada del Molí queda adormida, quieta i en silenci, diríem que d'un sola peça , i l'espectacle és totalment diferent del que ens mostra a l'estiu. Aquest any, a vuit graus sota zero encara no va arribar al seu total esplendor de gel però cal aprofitar les baixes temperatures ( no sempre coincidents) per gaudir d'un espectacle efímer durant pocs dies durant l'any.
La visita amb nens cal ser controlada, ja que la part superior de la cascada (cal veure-la tant de dalt com de baix) forma un altiplà glaçat on els imprevistos ens podrien sorprendre.
Cal tenir en compte, doncs, que una mateixa excursió, pot convertir-se en un altre esdeveniment si la repetim en una època contrastada. Exemple real el trobem en aquest Molí del Salt.
Al retorn de l'itinerari emprendrem una forta pujada, que situats ja a la pista ampla que puja de Torelló seguirem còmodament fins al mateix punt de sortida de Vidrà.
Excursió recomenada, sense dilacions.

Jaume Suñol


+ 11 anys
Pont romànic de Salgueda

Pont romànic de Salgueda

part alta de la cascada del molí

part alta de la cascada del molí

Cascada del molí

Cascada del molí

Vista panoràmica del salt

Vista panoràmica del salt

caramelles

caramelles

Els Climents

Els Climents

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.