Piulada
Excursionisme CEB

La Penya Galera, als Ports


Diumenge 31 de Març del 2013

A diferència de les gúbies del Parrissal, que durant la Setmana Santa estan plens de gent, aquí -al riu Ulldemó- no hi ha gairebé ningú. Per sort ni el que cobra l'aparcament.

L'excursió comença a l'indret anomenat la Pesquera del riu Ulldemó. És una zona amb una pinta magnífica per banyar-s'hi amb el bon temps. S'hi arriba des del poble de Beseit.

Tot el camí fins al cim segueix un PR, etiquetat com a PR-TE-151. Es passa el riu i es remunta de dret cap a la Penya Galera. Des d'aquí sembla que no hi hagi pas, però el camí -molt ben trobat- va remuntant un llom pel millor pas, primer per un bosc de pins i després per una carena. I ha un moment on va de dret cap a les parets, aleshores gira cap a la dreta per unes feixes per remuntar per la segona canal que trobem fins a dalt de la Penya. És un camí senzill mai hi ha sensació de buit, tot i que passa penjat per les parets.

La part de dalt de la Penya Galera és una extensió gran de gairebé 3 km de llarg per més de mig d'ample de forma irregular, més o menys plana, envoltada per tot arreu de parets. Caminem una bona estona per arribar al cim, marcat amb un vèrtex geodèsic. Una mica abans d'arribar hi ha una mena de pou protegit per unes pedres, que aquests dies de tantes pluges fa de pou artesià -un forat per on surt aigua fins a la superfície-. No sabem si en condicions normals sempre és així.

Hi ha una vista espectacular sobre els Ports. És curiosa la vista d'una alineació de sinclinals que formen entre altres la pròpia Penya Galera, la Ballestera, i potser la Muntanya de Santa Bàrbara tocant a Horta de Sant Joan. Hi descansem una bona estona al sol. La tornada la fem pel mateix lloc.

Van estar unes dues hores i mitja per pujar i una mica més d'una hora per baixar, el desnivell acumulat és d'uns 500 m

Excursió feta per la Maite Salom i en Lluís Pujol


+ 11 anys
El riu Ulldemó. La Pesquera

El riu Ulldemó. La Pesquera

La Penya Galera des del riu

La Penya Galera des del riu

Alineació de penyes i sinclinals. Amb les roques de Benet

Alineació de penyes i sinclinals. Amb les roques de Benet

Nou comentari
 

Comentaris:0


No hi han comentaris per aquesta piulada...

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.