Monogràfic d'Iniciació a la Muntanya Hivernal - 2016
Centre Excursionista


Dissabte 9 d'Abril del 2016

Notícies


Monogràfic d'Iniciació a la Muntanya Hivernal

9 d'Abril del 2016

El Centre Excursionista Puigcastellar, de Sta. Coloma de Gramenet, i el Centre Excursionista de Badalona del 12 al 19 d’abril 2016, organitzem conjuntament aquest monogràfic.

L'objectiu és dotar a l’alumne d’uns coneixements bàsics que li permetin realitzar activitats de baixa dificultat en un entorn hivernal d’alta muntanya amb neu.

Programació

9 d'Abril del 2016

Fi del periòde d'inscripció

12 d'Abril del 2016

Presentació del curs

16 d'Abril del 2016

El dissabte i diumenge, sortida de pràctiques

Fi del periòde d'inscripció : dissabte 09 d'abril de 2016

Monogràfic d'Iniciació a la Muntanya Hivernal - 2016

Monogràfic d'Iniciació a la Muntanya Hivernal - 2016

Del 12 al 19 d’abril 2016.

Activitat conjunta:

Centre Excursionista de Badalona

Centre Excursionista Puigcastellar (Sta.Coloma Gramenet)

Objectius:

Dotar a l’alumne d’uns coneixements bàsics que li permetin realitzar activitats de baixa dificultat en un entorn hivernal d’alta muntanya amb neu.

Programa:

  • Dimarts 12 abril: Presentació. Xerrada Material i Equip
  • Cap de setmana 16-17 abril: Sortida de pràctiques a lloc per determinar. Ús del piolet i grampons. Auto-detencions. Tècniques de progressió en neu. Introducció a l’ús de l’ARVA (Aparell de Recerca de Víctimes d’Allau). Tipus d’allaus i nocions de Nivologia.
  • Dimarts 19 d’abril: Valoració i cloenda.

Material necessari a portar per l’alumne

Casc, botes impermeables i rígides (Gore-tex, pell o similar), grampons, piolet, bastons, polaines i vestimenta adequada per a realitzar una activitat hivernal, a més de guants, gorro, ulleres de sol, crema solar, etc... (preveure recanvis)

Organització

La sessió de presentació/Teòrica i Cloenda es realitzaran de 8 a 9:30 del vespre alternativament als locals dels Centres organitzadors. S’informarà puntualment en quin Centre es realitzarà cada una.
La sortida de pràctiques es realitzarà a un lloc per determinar i dependrà de les condicions de neu del moment. Es pernoctarà en un refugi o alberg de muntanya. Els desplaçaments així com el cost que es derivi de l’allotjament i manutenció aniran per compte i càrrec dels participants.

Preu.

Socis 40€.
No Socis 50€

Aquest preu inclou: Sessions teòriques i pràctiques així com el material col·lectiu necessari per a la realització del curs. El preu no inclou les despeses de transport, allotjament i alimentació que es derivin de la sortida de pràctiques.  
Els inscrits que no comptin amb la llicència federativa (tipus C) de l’any en curs hauran d’assumir el cost d’una assegurança temporal de la FEEC (llicència temporal) que serà tramitada per l’organització del curs. (7,10 Euros )

Inscripció

Fins al 9 d’abril 2016 .

Les places són limitades a 12 i s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció a la Secretaria. El mínim d’inscrits per a la realització del curs serà de 6 persones. 

Normes d’organització

Podran inscriure’s totes aquelles persones que tinguin 18 anys complerts o més. És imprescindible l’assistència a les classes teòriques per anar a les sortides pràctiques. 

La Direcció del curs es reserva el dret a canviar el programa si les condicions meteorològiques ho aconsellen.

Els instructors estan titulats per l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (FEEC)

Coordinació: Cèsar Armengod

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.