Curs d'escalada en roca 2007
Centre Excursionista


Dimarts 10 d'Abril del 2007

Programació

10 d'Abril del 2007

Presentació del curs d'escalada en roca, nivell III

15 d'Abril del 2007

Sortida de pràctiques a Montgat o a la Trona de Bertí

17 d'Abril del 2007

Sessió teòrica al Centre

22 d'Abril del 2007

Sortida de pràctiques al Vermell del Xincarró (Montserrat)

24 d'Abril del 2007

Sessió teòrica al Centre

28 d'Abril del 2007

Dissabte i diumenge. Sortida de pràctiques al Lloc tranquil, de Berga o a Vilanova de Meià

3 de Maig del 2007

Cloenda del curs

Presentació

L’escalada en roca és un esport que consisteix a pujar per una superfície més o menys vertical utilitzant tècniques i materials específics. L’objectiu principal de les Jornades és aconseguir que el participant surti preparat per a començar a escalar com a primer de cordada en itineraris NO equipats i amb artificial d’un o varis llargs utilitzant correctament les tècniques de progressió, seguretat i descens.

Continguts .

Coneixement del medi, muntatge de reunions . Coneixement bàsic sobre els materials utilitzats a l’escalada. . Coneixements i aplicacions dels nusos bàsics. . Coneixements bàsics de progressió descens, tècniques de seguretat. . Coneixement de ressenyes, d’itineraris i ètica de l’escalador

Programa

Sessions teòriques
Dimarts 10 d’abril PRESENTACIÓ, OBJECTIUS, MATERIAL I EQUIPAMENT PERSONAL.
Dimarts 17 d’abril TÈCNIQUES DE SEGURETAT I PROGRESSIÓ. TÈCNIQUES DE PROGRESSIÓ EN VIES NO EQUIPADES.
Dimarts 24 d’abril CONEIXEMENT DEL MEDI. GRADUACIONS I RESSENYES.
Dijous 3 de maig REPÀS, TEST I CLOENDA
Sessions pràctiques
Diumenge 15 d´abril MONTGAT O TRONA DE BERTÍ.
Diumenge 22 d’abril VERMELL DEL XINCARRÓ(Zona Sud de Montserrat)
Dissabte i diumenge 28 i 29 d’abril LLOC TRANQUIL (BERGA) o VILANOVA DE MEIÀ.

Material que cal portar

Vestimenta còmode que permeti els moviments. Peus de gat, arnés, casc, davallador tipus vuit, 3 m de cinta plana, 3 mosquetons de seguretat HMS, 1,5 m de cordin de 6mm, 1 cinta cosida de 80cm.(aprox.) estreps. El CEB pot aportar algun material (peus de gat, arnés) sempre respectant l’ordre de sol·licitud.

Material aportat pel CEB .

Cordes . Cintes Exprés. . Material per a prendre apunts

Organització

Les sessions teòriques es realitzaran els dimarts de 8 a 9:30 del vespre al local del CEB (c/ Sant Anastasi 14-2n), excepte la última que es farà dijous a la mateixa hora. Les sortides es faran els dies 15 i 22 així com el cap de setmana 28 i 29 d’abril. Durant les classes pràctiques hi haurà un instructor/monitor per cada 4 cursetistes.

Preu .

Socis CEB 90 € . No Socis 120 € Aquest preu inclou: classes teòriques, pràctiques, documentació, així com material tècnic col·lectiu (si s’escau) i llicència FECC temporal (si s’escau) Aquest preu no inclou les despeses de transport alimentació i pernoctació de les sortides pràctiques.

Inscripció

El termini d’inscripció del 22 al 29 de març de 2007. Les places són limitades de 8 a 10 participants, atenent rigorosament l´ ordre de recepció de les sol·licituds degudament complimentades a la Secretaria del CEB.

Normes d'organització

Podran inscriure’s totes aquelles persones que tinguin 16 anys complerts o més. Els menors de 18 anys amb el degut permís tutorial. Es imprescindible que tingui els nivells I i II o experiència en escalada, així com assistir a les classes teòriques per anar a les sortides pràctiques. Els participants es comprometen a seguir les indicacions dels vocals instructors, els quals no es faran responsables de les conseqüències derivades de l’incompliment d’aquestes. El paper del vocal instructor, en aquest aspecte, està dirigit a minimitzar el risc inevitable que la pràctica de l’escalada comporta, i que els participants del curs hauran d’assumir. l’organització no es responsabilitza dels possibles accidents. La Direcció del curs es reserva el dret a canviar el programa així com d’excloure tots aquells que, pel seu mportament o manca de respecte als companys i vocals instructors, o que mostrin incapacitat, dificultin la finalitat del curs. Qualsevol imprevist serà resolt, de manera inapel·lable, per la Direcció del curs. Un cop iniciat el curs no es retornarà cap pagament, tret dels casos que atengui i resolgui la Direcció del CEB El sol fet d´inscriure’s dona a entendre la total acceptació del programa i de la normativa del curs.

Hi col.laboren:

 epirilogo

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.