Programació
Cicle de Projeccions


Cicle de Projeccions: "Mesurar un meridià per saber que es un metre"

Dijous 30 de Novembre del 2023

Cicle de Projeccions: "Mesurar un meridià per saber que es un metre"

Cicle de Projeccions: "Mesurar un meridià per saber que es un metre"

De vegades per aconseguir algunes fites son necessaris veritables esforços. 
Parlarem d'un d'aquest casos, del meridià de Paris, del meridià que va des de Dunkerque fins a Barcelona i que passa a prop, per la platja d’Ocata al Masnou, i que va servir per saber què es un metre.
Va rivalitzar amb el meridià de Greenwich com a principal meridià del mon, fins que el 1884, a la Conferencia Internacional del Meridià, es va votar a favor per la segona candidatura.  Repassarem les vicissitud per fer aquelles mesures i ens fixarem en que, malauradament, moltes vegades, no els sabem valorar com correspondria.
 El conferenciant Àngel Massallé és ex-president de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, organitzador i coordinador d’expedicions per a la observació d’eclipsis totals de Sol, de visites als principals observatoris de tot el mon i per a la observació d'aurores. És divulgador d’astronomia, conductor de sessions d’observació astronòmica i comentarista de temes astronòmics i referents al nostre planeta a programes de ràdio i de televisió.

 

Avís informatiu: aquest lloc web pot utilitzar cookies per millorar la seva navegació. Si vols veure el contingut d'aquest lloc web hauràs de acceptar les cookes segons la legislació vigent al nostre país. Si no acceptes, no podràs continuar navegant pels nostres continguts. Cliqueu per acceptar les galetes.